Min blogglista

12 april 2012

Räk och chiligryta, for you UlleBulle!!

  • 1 gul lök
  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 cm färsk, finhackad ingefära
  • 1-2 färska pepparfrukter
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 tsk röd currypasta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 knippe färsk koriander
  • 500 g skalade räkor
  • Salt & Vitpeppar

Skiva löken. Finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek  på låg värme i några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och currypastan och rör i någon minut.
Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen  och låt det koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak, och låt det sjuda i ca: 5 minuter till.
Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar, krydda mer om du så önskar.

Jag åt en grönsallad till medan resten av familjen valde ris. Ofantligt gott var det i alla fall!!




Från Våra bästa gi-recept av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar